Mercedes Sprinter mét 2500 kilo laadvermogen

De twee Mercedes-Benz Sprinter 3500PLUS-combinaties van Van Opzeeland uit Hedel zijn een toonbeeld van degelijkheid: over zowel de motorisatie, het chassis als de laadbak is lang en goed nagedacht. De specialist in winkeldistributie zet de BE-combinaties in als opstap voor aspirant-chauffeurs.

“De BE-combinaties zijn buitenbeentjes tussen onze tweehonderd zware distributietrucks, maar vergis je niet: met een laadvermogen van bijna 2.500 kilo worden ze intensief ingezet in de dagelijkse planning". - fleetmanager Dolf Hubertus.

"Veel van onze leerling-chauffeurs beginnen op een van de BE-combinaties. Hierna begeleiden we ze verder naar het C- of CE-rijbewijs.” aldus fleetmanager Dolf Hubertus.

LOGISTIEKE TOTAALOPLOSSINGEN

Sinds 2011 maakt Van Opzeeland deel uit van Nabuurs Supply Chain Solutions, een van Nederlands’ grootste logistieke dienstverleners met supply chain oplossingen op het gebied van food, retail en horeca. Van Opzeeland bedient retailers, franchiseorganisaties en groothandels met logistieke concepten van warehousing tot levering in de winkel, overal in Nederland. Tot de vaste klanten behoren winkelbedrijven als Bever, Coolblue, ICI Paris XL en vanHaren.

NAGENOEG ONDERHOUDSVRIJ

Van Opzeeland heeft nu enkele jaren goede ervaringen met de Mercedes-Benz 3500PLUS Systemen van BE-Combi.

“We hebben de verschillende opties goed bekeken en vergeleken en zijn vervolgens samen met BE-Combi tot deze ‘monkey-proof’ configuratie gekomen: technisch sterk, bedrijfszeker en met een optimaal laadvermogen". -Dolf Hubertus.

"De wagens worden ingezet voor spoedleveringen en de distributie van bijvoorbeeld zorgproducten, elektronica en kleding. Beide wagens rijden ongeveer 50.000 km per jaar met veel stops onderweg, we ontzien ze dus absoluut niet. Op het reguliere onderhoud na hebben we er eigenlijk nooit iets aan. Ik verwacht dan ook dat we pas over een jaar of zeven over vervanging hoeven na te gaan denken”, besluit Dolf Hubertus.


Opleidingen

3500PLUS Systeem, 7-tons BE-bakwagen met 2700 kg netto laadvermogen. Voor stadsdistributie met veel stops. De voertuigen worden gebruikt voor de opleiding van nieuwe chauffeurs zonder ervaring. Na verloop van tijd stromen zij door naar een bakwagen, geschikt voor C/CE-rijbewijs.


Terug naar het nieuwsoverzicht
Adres

Azewijnseweg 12
4214 KC Vuren
Nederland

Volg ons
LinkedInLinkedIn YoutubeYoutube