BE-Combi vergroot de veiligheid met nieuw IBS-remsysteem

BE-Combi introduceert een nieuw remsysteem voor lichte bedrijfswagens met het 3500PLUS Systeem en BE-trekker-oplegger combinaties. Het Intelligent Braking System (IBS) vergroot het remvermogen, verkort de remweg en draagt daarmee bij aan de veiligheid onderweg.

BE-Combi uit Vuren is specialist in het vergroten van het laadvermogen en –volume van lichte bedrijfswagens, met producten als het BE-Combi 3500PLUS Systeem en de BE-Combi trekker ombouw. Uniek kenmerk van het 3500PLUS Systeem, een kortgekoppelde trekker-opleggercombinatie, is het hoge laadvermogen van ten minste 2.500 kilo. Daarnaast is BE-Combi gespecialiseerd in de ombouw van lichte bedrijfswagens tot trekker-oplegger combinaties.

Intelligent veiligheidssysteem
Lichte bedrijfswagens zijn voorzien van allerlei veiligheidssystemen, zoals AEBS, ESP en ABS. Deze veiligheidssystemen beperken zich echter tot het voertuig zelf. BE-Combi heeft daarom IBS ontwikkeld om de veiligheid onderweg te vergroten. IBS zet alle signalen van veiligheidssystemen op het voertuig automatisch om naar een bijpassende rem-luchtdruk voor de oplegger. Het intelligente remsysteem vergroot het remvermogen, verkort de remweg en voorkomt schaar- of slipgevaar bij een acute stop. IBS is geschikt voor zowel het 3500PLUS Systeem als BE-trekker-oplegger combinaties. 

Hoe werkt IBS?
Wanneer een veiligheidssysteem op het voertuig wordt geactiveerd, reageert het IBS-remsysteem in een fractie van een seconde. Sensoren registreren continu de hydraulische druk in het remsysteem van het voertuig en vertalen dit naar de juiste hoeveelheid rem-luchtdruk voor de oplegger.

Elk voertuig heeft zijn eigen, unieke remeigenschappen. De specifieke kenmerken van alle merken zijn vastgelegd in de ECU van het IBS-systeem en gekoppeld aan corresponderende rem-luchtdruk voor de oplegger. Hierdoor wordt bij elke remvertraging van het voertuig onder alle omstandigheden de juiste rem-luchtdruk uitgestuurd naar de oplegger. In het geval van een storing schakelt het IBS-remsysteem automatisch over naar een back-up systeem. Zo is de chauffeur te allen tijde verzekerd van een goed werkend remsysteem.

Over BE-Combi
BE-Combi heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als toonaangevend bedrijf op het gebied van voertuigconversies voor lichte bedrijfswagens die het laadvermogen en laadcapaciteit vergroten. Met producten zoals het BE-Combi 3500PLUS Systeem en trekker conversies vervult BE-Combi een belangrijke positie in het snelgroeiende Last Mile marktsegment.

Alle BE-Combi producten zijn geschikt voor het BE-Rijbewijs en zijn daarmee hét antwoord op het steeds groeiende chauffeurstekort met C- en CE-rijbewijs. Daarnaast zijn de compacte BE-voertuigen ideaal voor fijnmazige distributie in stedelijke gebieden. Met de afmetingen van een lichte bedrijfswagen en het laadvermogen van een truck is de BE-combinatie de ideale oplossing voor logistieke dienstverleners.Terug naar het nieuwsoverzicht
Adres

Azewijnseweg 12
4214 KC Vuren
Nederland

Volg ons
LinkedInLinkedIn YoutubeYoutube