Partnerschap Renault Trucks bekroond met Europese typegoedkeuring

Jeroen Glaap, Sales Engineer Renault Trucks Nederland, Niek Slotboom, algemeen directeur BE-Combi en Erland Morelissen, verkoopdirecteur Renault Trucks Nederland

Partnerschap Renault Trucks bekroond met Europese typegoedkeuring

BE-Combi verkreeg in 2018 haar eerste Europese tweedefase typegoedkeuring voor het lagevloer-chassis op basis van een Renault Trucks Master. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Renault Trucks Nederland en BE-Combi. Momenteel werken beide partijen aan eenzelfde goedkeuring voor het Renault Trucks Master PLUS-systeem.

Renault Trucks Nederland heeft in vijf jaar tijd haar marktaandeel in lichte bedrijfswagens verdubbeld. Aan dat succes liggen volgens verkoopdirecteur Erland Morelissen twee belangrijke factoren ten grondslag: de kwaliteit van de Renault Master en de toegevoegde waarde die de organisatie haar klanten biedt. “Als truckfabrikant hanteert Renault Trucks een echte business-to-business benadering, ook als het gaat om de 3,5-tons bedrijfswagens. Stilstand is funest voor een ondernemer. Daarom heeft Renault Trucks een fijnmazig servicenetwerk van 46 werkplaatsen in Nederland die 24/7 voor onze klanten klaar staan. Efficiënte serviceverlening staat voorop en zaken als vervangend vervoer zijn daarbij vanzelfsprekend.”

Professionele vervoersconcepten

In het lichte-bedrijfswagensegment is Renault Trucks bij uitstek sterk in het meedenken met de klant op zoek naar de best passende en meest efficiënte transportoplossing, vaak op basis van een chassis-cabine of platformchassis. “Onze voortrekkersrol hierin verklaart ook ons partnerschap met BE-Combi”, vertelt Erland Morelissen. “Samen zetten we een aantal weloverwogen, professionele vervoersconcepten op de weg die voldoen aan de kwaliteitsstandaard van Renault Trucks.”

Samenwerkingsovereenkomst

Jeroen Glaap, sales engineer bij Renault Trucks Nederland, fungeerde als intermediair tussen BE-Combi en de fabrikant voor het realiseren van de samenwerking. “De door BE-Combi voorgestelde ontwerpen ten aanzien van de chassisaanpassing zijn door de fabriek getoetst en akkoord bevonden. BE-Combi’s professionele werkwijze ten aanzien van de productie en aftersales hebben zeker bijgedragen in het besluit de samenwerkingsovereenkomst te tekenen.” Deze overeenkomst met de eerstefase-fabrikant is een belangrijke vereiste voor het verkrijgen van de Europese tweedefase typegoedkeuring. Een ander vereiste is de Conformity of Production (CoP), een kwaliteitserkenning van het productieproces die wordt afgegeven door de RDW.

Kwaliteit en service

Met een Europese typegoedkeuring kunnen de door BE-Combi aangepaste Renault Trucks Masters snel en eenvoudig worden geregistreerd, zowel in Nederland als in andere Europese landen. Doordat de gehele ombouw is vastgelegd in een officiële goedkeuring is de kwaliteit verzekerd, aldus Jeroen Glaap: “De technische constructie van het lagevloer-chassis en het PLUS-systeem voldoen aan de eisen van Renault Trucks. Dat betekent dat ook de service gedurende de gehele levensduur van het voertuig is verzekerd: onderhoud en reparatie kunnen gewoon bij de originele Renault Trucks-dealer worden uitgevoerd. Doordat BE-Combi alle gebouwde voertuigen heeft gedocumenteerd, kunnen direct alle onderdelen worden geleverd. Bijkomend voordeel voor onze klanten is dat de Renault Trucks Masters PLUS-systemen een hogere marktwaarde behouden, door het grotere afzetgebied dat deze Europese goedkeuring mogelijk maakt.”

Lees ook

"Het hoge laadvermogen gaf de doorslag om te kiezen voor het 3500PLUS Systeem. Met één van deze voertuigen kunnen we hetzelfde vervoeren als met vier bestelwagens."

Cor de Rooij, wagenparkbeheerder Bidfood

Lees verder

“Groot voordeel van deze configuratie is dat je er mee mag rijden met een BE-rijbewijs, waardoor het potentieel aan chauffeurs groot is.”

Ton Voorheijen, facilitair manager Leen Bakker

Lees verder