Europese typegoedkeuring voor BE-Combi PLUS-oplegger

BE-Combi Group, gespecialiseerd in maatwerkoplossingen om het laadvermogen van lichte bedrijfswagens te verhogen, heeft de Europese typegoedkeuring voor de BE-Combi PLUS-oplegger gekregen. Deze oplegger, die onderdeel is van het BE-Combi PLUS-systeem, kan nu zonder problemen ook in het buitenland worden geregistreerd en gekentekend. Naast de standaard-oplegger zijn ook alle varianten voor afwijkende wielbases en voertuigen gehomologeerd.

BE-Combi biedt oplossingen op maat voor het verhogen van het laadvermogen bij alle merken lichte bestelwagens die bestuurd mogen worden met B en BE-rijbewijs. De belangstelling voor transportoplossingen van BE-Combi groeit in zowel binnen- als buitenland. Europese typegoedkeuringen vereenvoudigen de registratie en kentekening van voertuigen in andere Europese landen en past in strategie van BE-Combi om de activiteiten verder te internationaliseren. 

In 2017 kreeg BE-Combi de eerste officiële Europese typegoedkeuring, voor de Renault Master met het lagevloer-chassis. Onlangs werden ook Europese typegoedkeuringen verkregen op de verschillende koppelschotel frames van onder meer MAN TGE, Volkswagen Crafter, Renault Master, Iveco Daily en Mercedes-Benz Sprinter. Nu wordt hard gewerkt aan de laatste fase van de Europese goedkeuringen: de conversie van een standaardvoertuig naar een trekkerombouw. BE-Combi hoopt het goedkeuringstraject voor verschillende voertuigen in de loop van dit jaar af te ronden.

BE-Combi PLUS-systeem

Om het maximale brutogewicht van een lichte bakwagen te verdubbelen van 3.500 naar 7.000 kilo is het BE-Combi PLUS-systeem ontwikkeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het principe dat het met een BE-rijbewijs is toegestaan om met een oplegger gewicht over te dragen op het trekkende voertuig. Het resultaat, een zogenaamde kortgekoppelde trekker-opleggercombinatie, die het uiterlijk en rijgedrag heeft van een gewone 3,5 ton-bakwagen. Het BE-Combi PLUS-systeem biedt echter veel meer laadvermogen en -volume. Voor het besturen ervan volstaat een BE-rijbewijs.

  • Als bakwagen of met een open laadbak
  • Netto laadvermogen van 2.500 tot 3.000 kilo
  • Rijdt als een standaard 3,5 tons bakwagen

Terug naar het nieuwsoverzicht

BE-COMBI GROUP B.V.

Azewijnseweg 12
4214 KC Vuren
Nederland

BE-Combi Sales en Rental B.V.
KVK 30250984

BE-Combi Group B.V.
KVK 69156379

BE-Combi Engineering B.V.
KVK 53285255